Anem a la platja? Camí de Sant Adrià i Badalona

CC SentmenatBici
Diumenge, ja som a plaça, preparats per aquesta nova sortida en grup. Som una bona colla, estem preparats per afrontar aquest repte d’anar a Barcelona que per alguns serà la primera vegada. Comencem amb moltes ganes pujant cap al camí de Serra Barona, un camí de baixada cap a Palau-Solità i Plegamans, d’uns tres quilòmetres de distància aproximadament per enllaçar amb un camí, paral·lel a la riera de Caldes, que ens durà fins a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest camí és un tram molt rodador, anem ràpids, és un trajecte gairebé de baixada i s’agraeix, ja que ens permet fer distància sense gaire esforç, gaudint del Parc del Tren, un parc molt acollidor per anar-hi amb canalla i passar un bon dia a l’ombra dels arbres que hi ha i si escau, pujar al tren que recorre tot el perímetre del parc que dur el seu nom. En aquest parc de vegades i podem veure gent ballant zumba o realitzant en grup activitats que s’organitzen en diversos punts del parc, per tant, és un lloc a tenir en compte si es vol passar un dia en família.

Ens anem apropant a La Llagosta, ens espera una sorpreseta als novells d’aquesta sortida, un petit pas per sota la via del tren, un petit túnel d’uns vint-i-cinc o trenta metres de longitud on per el contrast de la sortida del túnel, ens trobem de vegades en una falta de lluminositat que només podem afrontar pedalant recte tot buscant la claror de l’altre banda del sota pas de la via del tren. Hem arribat a La Llagosta, i ens dirigim cap a Montcada i Reixac pel camí de sorra paral·lel al Besòs, després de creuar un pas derruït que ens obliga a baixar de la bicicleta per travessar-lo. Després d’uns quilòmetres ja rodem per la zona asfaltada del Besòs que dur fins gairebé al mar, hem trigat gairebé hora i mitja en arribar-hi, no està malament, amb cotxe potser trigaríem més en arribar a la platja i aparcar.
Incorporació d'un nou soci a SentmenatBici, amb el xarrupet ja preparat...

Alguns estem preparats per remullar-nos, però abans hem d’anar a visitar l’estàtua que hi ha a Badalona de l’Anís del Mono i anar fins al final del Pont del Petroli. Estem a sobre del pont, ens sorprenem per la netedat de l’aigua, molt transparent, d’un color turquesa clar que ens deixa veure la sorra del fons i els peixos que neden en ella. De cop es veuen basses de brutícia per la superfície de l’aigua, era massa bonic per ser cert. Des de el final del Pont del Petroli, es veuen uns “xiringuitus” que atrauen l’atenció d’alguns companys que proposen d’anar-hi: cago en l’olla, ja no hi ha “banyito” al mar, ja que els “xiringuitos” queden a l’altra banda de la via del tren. Un altre dia, queda pendent el “banyito”, la pròxima sí que sí.

Ja després d’una hora de descans i de reposar forces, reprenem el viatge de tornada cap a Sentmenat, aquesta vegada però per l’altre banda del Besòs, zona menys transitada i per tant més tranquil·la. Tenim un parell de punxades abans d’arribar a Montcada i Reixac, veiem perillar el retorn per alguns dels participants, je je je, entre els que duen tubeless, els que porten vint-i-nous i els que porten vint-i-set i mig, les vint-i-sis queden desemparades amb el tema de recanvis pel que fa a càmeres, però amb tanta gent, sempre n’hi ha d’opcions. Es l’avantatge de sortir en grup.

Les cames, després de tants quilometres comencen a notar l’esforç que representa tornar de Barcelona i més a l’alçada de Palau-Solità i Plegamans on ja duem pràcticament cinquanta quilometres i per molt planers que siguin, portem ja unes hores a sobre de la bici que, per si fos poc, ens queda el què pot ser el tros mes dur de la tornada, el camí de Palau-Solità i Plegamans a Sentmenat, un fals pla de pujada amb alguna rampeta que altre, no gaire dures però que ens trenquen el ritme quant ens les trobem a sobre. Ja anem patint, qui més qui menys, la distancia acumulada, però estem en terra coneguda. Ens queden menys de dos quilòmetres, la distància romanent és l’únic consol que tenim i és el que ens dóna força per a fer aquest últim esforç i poder gaudir finalment amb orgull el repte que ens havíem proposat realitzar a primera hora del matí.

Badalona 31/05/15
Les trobareu al compte de Flikr de SentmenatBici. Seguiu-nos!

CC SentmenatBici / Autor & Editor

Fem club! Fem Poble! Gaudeix de la bici i la natura!
Salut i pedals!

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa'ns el teu comentari o opinió, ens ajudarà a millorar.

Coprights @ 2022, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates