Els diumenges al sol, gran homenatge a Monistrol de Calders

CC SentmenatBici
Diumenge 28 de juny, 7 del matí, a la Plaça de la Vila ens trobem per iniciar la sortida a Monistrol de Calders. Tot i ser d'hora, la temperatura és suau, no fresca, el que ens fa pensar que no molt tard el sol començarà a escalfar l'ambient. Sense més dilacions iniciem camí per la ruta tradicional, direcció Castellar a través de Can Vinyals i Can Padró, i posteriorment pujada a Can Cadafalch a través de la pista del Puig de la Creu, que per sort ens protegeix del sol i la calor, doncs transcorre per la vessant septentrional. Per sort!

Cada nova sortida és un nou repte que ens permet superar-nos a cadascú de nosaltres. Arribem a l'alçada de l'Alzina Balladora, amb els primers símptomes de calor després de l'ascens, però tenim la satisfacció de compartir l'èxit d'un dels nostres companys, que ha superat la pujada del Puig. Aquí ens dividim, ell segueix el seu repte, arribar al cim del Puig, segur que ho va aconseguir, i nosaltres seguim el nostre camí, encara ens queda més de la meitat del recorregut.

A partir d'aquí el camí ja és ben conegut, continuem cap a Sant Llorenç pel camí de les Estàtues, i continuem per la carretera de Calders fins arribar a l'alçada del Torrent de la Sala. Aquí recuperem el track per pista, per iniciar un suau ascens fins a creuar la carretera de Granera, i seguir amb un agradable descens de 7 quilòmetres fins arribar al nostre destí, el Rubell restaurant de Monistrol de Calders a molt bona hora, les 9.30.

El més espectacular d'aquesta sortida és l'homenatge, cabrit arrebossat amb tempura de poma, torrada de pa amb tomàquet i begudes per acompanyar (tot per 15 euros), molt generós en quantitat i molt ben cuinat. Gaudint sota l'ombre d'un bon esmorzar, i ens anem mentalitzant de que, tot i ser d'hora, la calor es va intensificant i el camí de tornada serà dur.
Tots a punt per gaudir d'un gran homenatge abans del camí de tornada

El camí de tornada segueix el mateix trajecte, amb alguna petita variació. Repetir camí ens permet fixar-nos en com poc a poc el territori es va recuperant del gran incendi del 2003, tot i haver passat 12 anys, el ritme és encara lent. Alerta amb el foc durant aquestes dates! La calor s'intensifica, i abans d'arribar a Sant Llorenç Savall decidint fer una parada tècnica indispensable, un bany a la bassa d'en Llogari. Va ser la nostra salvació, doncs la calor i el cansament començaven a passar factura.

Després del refrescant bany, seguint el camí cap a Castellar, on decidim seguir per carretera fins a Sentmenat i alleugerir així el tram final. Tanquem la sortida amb un refrescant glop després de rodar durant 60 quilòmetres sota un sol de justícia. Aquests dies recordeu portar líquids i eviteu les hores de màxima calor.

Us esperem aviat en les pròximes sortides de club, a Sant Quirze Safaja i la nocturna a la platja.

Salut i pedals!


(fes clic sobre la següent imatge per accedir a l'àlbum de fotos a Flickr)
Monistrol de Calders - 2015
Les trobareu al compte de Flikr de SentmenatBici. Seguiu-nos!

CC SentmenatBici / Autor & Editor

Fem club! Fem Poble! Gaudeix de la bici i la natura!
Salut i pedals!

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa'ns el teu comentari o opinió, ens ajudarà a millorar.

Coprights @ 2022, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates